Historien vår

Det startet med Betel Stabæk

Som en del av pinsevekkelsen i Norge i begynnelsen av forrige århundre, ble pinsemenigheten Betel Stabekk dannet i 1923. I 1927 ble også pinsemenigheten Emmaus Haslum etablert, og disse to menighetene opplevde fremgang og vekst.

Forene kreftene

Etter mange år med selvstendig virke bestemte menighetene seg for å forene kreftene. Den 7. april 1973 gikk de sammen og dannet Bærum Pinsemenighet. Lokalene på Haslum ble benyttet til søndagsmøter, mens aktivitetene ble delt mellom lokasjonene.

Nytt pastorpar: Aud og Tom Aune 

I 1981 ble Tom Aune kalt til pastor og flyttet fra Bergen med hele sin familie (kona Aud og barna Morten, Tove og May Elin). Menigheten opplevde en rask ønkning i antallet møtebesøkende og hadde behov for større lokaler.

Gamle Sandvika kirke

I 1982 overtok menigheten den gamle kirken i Sandvika, etter et makeskifte med Bærum kommune. Kirken fikk raskt kallenavnet \»Pinsekirken\», men først i 1996 skiftet menigheten offisielt navn fra Bærum Pinsemenighet til Pinsekirken i Bærum.

PK Senteret

Nytt møtelokale rett over veien

Våren 2003 hadde menigheten gleden av å ta i bruk sin nye storstue, PK Senteret. Hovedsalen her rommet opp mot 450 personer og var et moderne konferanse- og møtelokale. Leieavtalen med gårdeier gikk over 10 år. I dag er lokalet jevnet med jorden og gir plass til nye moderne kontor- og forretningsbygg.

Bærum Kulturhus

Høsten 2012 flyttet Pinsekirken sine søndagsgudstjenester til Bærum Kulturhus. Lokalene er moderne og godt tilrettelagt for forestillinger og konserter med det beste av lyd- og lysanlegg.

Takk for 32 år

Takken går til vårt pastorpar gjennom 32 år, Aud og Tom Aune. Festen starter med middag og fortsetter med hyggelige hilsener og litt underholdning. Kaffe og kaker blir det også.

Anette og Morten Aune innsettes som pastorpar

Våren 2013 hadde Pinsekirken glede av å innsette Anette og Morten Aune som nytt pastorpar for menigheten.
Anette er «født» og oppvokst i menigheten, mens Morten kom til Pinsekirken sammen med sine foreldre i 1981. Sammen har de i mange år stått som ledere av lovsangstjenesten i kirken. Deres tre tenåringsgutter er alle aktive i ungdomsmiljøet og deltar i musikklivet på forskjellige kanter.

Morten har i mange år vært forkynner både i og utenfor menigheten, samtidig som han har forsørget sin familie gjennom en helt vanlig jobb. Mange setter veldig stor pris på hans livsnære, balanserte og inspirerende forkynnelse.

Sandvika Folkebad