PK Misjon - Pinsekirken Sandvika

PK Misjon

Inntil verdens ende

Pinsekirken ønsker at alle mennesker skal få høre evangeliet, også utenfor Norges grenser. Misjon har alltid vært noe Pinsekirken har engasjert seg i og er noe vi ønsker å fortsette med. Vi er kalt til å gå ut i hele verden og forkynne evangeliet. PK har derfor et bredt misjonsarbeid pågående i flere land.

Våre misjonærer

Øystein Husvik

Familien Kamel

Arne Mella

Hviterussland

På begynnelsen av 90-tallet reiste Øystein Husvik til Bobruisk i Hviterussland. Med 7-8 medarbeidere startet Øystein å forkynne evangeliet i byen. Mange tok imot Jesus og det ble plantet en menighet i byen som i dag teller rundt 1400 voksne medlemmer. Ut fra menigheten har det blitt sendt 17 pastorer som har startet nye menigheter. Myndighetene har nå strammet til når det gjelder kristen forkynnelse i Hviterussland. Det begrenser muligheten i å forkynne, så Øystein besøker menigheten minst en gang i året.

Øystein ønsker velkommen til Bobruisk i 1990

Romania

Etter sin tid i Bobruisk startet Øystein Husvik ny virksomhet i Romania blant sigøynerne. Der var Øystein i hele 10 år. I løpet av Øysteins tid i Romania ble det under hans kontroll ferdigstilt, nybygget og finansiert 20 kirker, bygd flere hus til fattige, gravd 25 brønner og sørget for innlagt vann til 100 husstander. Det ble også holdt månedlige pastorseminar med deltagelse fra hele Romania. Mens Øystein var i Romania startet sigøynerne sin egen pinseunion i Romania.” I dag teller unionen rundt 400 kirker.

Øystein sammen med ledere og pastorer

UKRAINA

Øystein Husvik har de siste årene arbeidet i byen Berdjansk i Ukraina. I samarbeid med menighetene Word of Hope i Bobruisk, Hviterussland og Pinsekirken Sandvika, ble det kjøpt et stort senter midt i byen som brukes som hjem til forskjellige kirker, administrasjon etc.

Misjonssenter i Berdjansk

Midtøsten

Familien Kamel arbeider blant muslimene i Midtøsten. Birgitte og Ezzat har tre barn. Birgitte tok sin jordmorutdannelse på Fillipinene. Før Birgitte giftet seg var hun en ”typisk teltmaker misjonær” og lærte seg flytende arabisk. I dag er Birgitte gift med Ezzat og sammen har de tre barn. Familien Kamel jobber i dag som misjonær i Midtøsten med de daglige utfordringer og farer det medfører.

Familien Kamel arbeider i Midtøsten

bulgaria

Det seneste av Pinsekirkens satsingsområder er i Bulgaria. Dette arbeidet er også rettet mot sigøynere. Arne Mella er misjonær ut ifra Pinsekirken står i spissen for arbeidet. I samarbeid med Kalin Chepilev og hans organisasjon Dignity , startet Pinsekirken i 2015 et omfattende restaureringsarbeid i et tidligere hotell i byen Nova Zagora. I dag brukes dette som et senteret for trening og utrustning av sigøynerpastorer og -ledere. Senteret har kapasitet til å huse mellom 15-20 samtidige overnattingsgjester.

Se bilder fra åpningen av Diginity Center i 2016

HJERTELAG

– Hjelpesendinger til Øst-Europa

Hjertelag er et humanitært hjelpearbeid som drives av Pinsekirken i Sandvika. Vi samler inn klær, sko og annet til trengende i Bulgaria, Romania og Ukraina.

I tillegg støtter Pinsekirken også andre mindre misjonsprosjekter